Vrijgevestigd Collectief Leeuwarden

Dermatologie

Inleiding
De dermatologen van de Huidartsenmaatschap Noord Friesland (HNF) zijn verantwoordelijk voor de dermatologische zorg in Noord Friesland. De praktijk van de maatschap is gevestigd in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) te Leeuwarden, MCL Harlingen te Harlingen en ziekenhuis Sionsberg te Dokkum. De maatschap wordt ondersteund door een groot team van doktersassistentes, wondconsulentes, flebologieverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten. Wij vinden het erg belangrijk dat u goed en snel wordt geholpen. U kunt vrijwel altijd binnen enkele dagen bij ons terecht. Zowel in het MCL als in Harlingen en Dokkum beschikken wij over een ruime en moderne praktijkruimte.

Specialisatie
Wij zijn gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van huidkanker en andere  veel voorkomende huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, acne, moedervlekken en  allergieen. Ook voor spataderen, wonden en geslachtziekten kunt u bij ons terecht. Wij beschikken over alle moderne behandeltechnieken. Voor verschillende aandoeningen hebben we een multidiciplinair spreekuur waarbij wordt samengewerkt met andere specialismen, met name  het spreekuur voor de ziekte van Lyme, het vulvaspreekuur en het eczeemspreekuur.

Huidkanker
Huidkanker komt erg veel voor. De meeste vormen van huidkanker kunnen op  vrij eenvoudige wijze in onze praktijk worden behandeld. Behandeling van complexe vormen van huidkanker is echter teamwork. Complexe basaalcel carcinomen worden tegenwoordig door ons samen met enkele andere Friese dermatologen met Mohs chirurgie behandeld in het Mohs centrum in Drachten. Het MCL is één van de 14 Melanoomcentra in Nederland. Ook is in het MCL een Oncologisch Hoofdhals Team werkzaam. In dit team werken verschillende specialisten die zijn gespecialiseerd in het behandelen van huidkanker samen.  Op de website www.huidartsfriesland.com vindt u alle belangrijke informatie over het melanoom en andere vormen van huidkanker, met name het basaalcelcarcinoom en het plaveiselcelcarcinoom. Iedere maandagmorgen is er een speciaal huidkanker en melanoom spreekuur.

Cosmetiek
Cosmetische behandelingen voeren wij, samen met de huidtherapeute,  uit in  het Dermatologisch Cosmetisch Centrum Leeuwarden (DCCL), gevestigd in het MCL.

Opleiding
Het MCL is een groot, topklinisch opleidingsziekenhuis. Oncologie (zorg voor mensen met kanker) is een speerpunt van het MCL. Zo nodig wordt samengewerkt met het Universitair Medisch Centrum te Groningen (UMCG) In samenwerking met het UMCG heeft het MCL een belangrijke functie bij het opleiden van artsen en specialisten. Soms wordt u (onder de supervisie van de dermatoloog) behandeld door arts-assistenten in opleiding tot dermatoloog of heeft u contact met een coassistent (arts in opleiding).