Vrijgevestigd Collectief Leeuwarden

Radiologie

De vakgroep radiologie in het MCL bestaat uit 13 radiologen. Elke radioloog is gespecialiseerd in twee of meer aandachtsgebieden; neuro-hoofdhals-radiologie, thoraxradiologie, mammaradiologie, cardiovasculaire radiologie, abdominale radiologie en musculoskeletale radiologie.

Naast de diagnostische beeldvorming vinden er binnen het radiologisch centrum in het MCL ook vasculaire en non-vasculaire behandelingen plaats door vier interventie radiologen.

Het vak wordt in de volle breedte uitgevoerd. Daarnaast werkt de vakgroep radiologie intensief samen met de vakgroep nucleaire geneeskunde en verzorgen wij samen de verslaglegging van FDG-PET-CT beeldvorming voor de regio.

Door de regionale functie van het MCL waar binnen steeds meer intensievere centralisatie van hoog-complexe zorg plaatsvindt, verricht de afdeling radiologie daarnaast ook voor heel Friesland, specialistische en hoog-complexe beeldvorming en interventies, die in de overige Friese ziekenhuizen niet gedaan kunnen worden.

Naast betrokkenheid bij indicatiestelling en uitvoering van diverse onderzoeken en interventies, ondersteunt en adviseert de radiologie overige medische specialisten door deel te nemen aan multidisciplinaire overleggen (MDO) en andere patiënt-besprekingen. Tevens heeft de vakgroep radiologie zitting in diverse (oncologische) commissies.

Verder participeert de afdeling radiologie in verscheidene wetenschappelijk studies en verzorgt de vakgroep radiologisch onderwijs aan (co-)assistenten.


Radiologie

Radiologie